Pääsiäisenä jäi rahkapullat leipomatta, joten päätin korjata tilanteen tänä viikonloppuna. Perjantaina alkuillasta oli kummasti vielä virtaa pullataikinan vaivaamiseen, luulen jopa, että se toimi minulla siirtymänä viikonloppuun.
Rahkatäytteeseen lorautin sitruunamehua ja täytteen alle laitoin lusikallisen lemoncurdia. Suurimman osan pullista pakastin, muutaman jätin meille viikonlopuksi ja ne koristelin vielä valkosuklaaraidoilla. Kyllä maistuivat hyvälle tänään ulkoilmakahveilla takapihalla.
Sitruunaiset rahkapullat
½ litran pullataikina
täyte:
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
loraus sitruunamehua
rusinoita maun mukaan
+ lemon curdia
kanamuna voiteluun
valkosuklaata koristeluun
Valmista pullataikina. Pyöritä kohonneesta taikinasta pikkupullia ja anna kohota. Paina pulliin juomalasin pohjalla syvennys. Laita noin ½ teelusikallista lemon curdia ja ruokalusikallinen (riippuen pullien koosta) rahkatäytettä jokaiseen pullaan. Voitele reunat kananmunalla.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Koristele jäähtyneet pullat valkosuklaaraidoilla.
lauantai 7. huhtikuuta 2018
maanantai 2. huhtikuuta 2018
Juustokakkukääretorttu
Upea, aurinkoinen ja ulkoilun täyteinen pääsiäisloma alkaa olla takana päin. Ulkoilman lisäksi paljon olin myös keittiössä, meillä herkuteltiin mm. lampaalla ja timjamivoi-kukkakaalipaistoksella. Kukkakaalista on kuva instagramin puolella ja voin kertoa, että maku oli paljon kuvaa parempi!
Jälkiruokiakin valmistui useita, mutta kaikki nopeita ja helppoja valmistaa, jotta yhdessäololle ja ulkoilulle jäi aikaa. Kahvin seuraksi valitsin gluteenittoman juustokakkukääretortun, jonka ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä 5/2018. Kääretortut näyttävät olevan nyt uusi intohimoni ja mikäpä siinä, kun ovat niin herkullista syötävää.
Juustokakkukääretorttu
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl mantelijauhetta (mielellään kuorellista)
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
noin 1 dl mantelijauhetta käärimiseen
Leivo kääretorttu huoneenlämpöisistä kananmunista. Kumoa valmis torttu mantelijauhotetun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita. Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle ja kääri rullalle. Säilytä viileässä.
Jälkiruokiakin valmistui useita, mutta kaikki nopeita ja helppoja valmistaa, jotta yhdessäololle ja ulkoilulle jäi aikaa. Kahvin seuraksi valitsin gluteenittoman juustokakkukääretortun, jonka ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä 5/2018. Kääretortut näyttävät olevan nyt uusi intohimoni ja mikäpä siinä, kun ovat niin herkullista syötävää.
Juustokakkukääretorttu
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl mantelijauhetta (mielellään kuorellista)
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
noin 1 dl mantelijauhetta käärimiseen
Leivo kääretorttu huoneenlämpöisistä kananmunista. Kumoa valmis torttu mantelijauhotetun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuoriraastetta
Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita. Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle ja kääri rullalle. Säilytä viileässä.
maanantai 19. maaliskuuta 2018
Puolukka-kookospiirakka
Pakastimessa on vielä (onneksi) iso määrä puolukoita, mies laittaa niitä aamupalajugurttiin ja minä leivon. Tällä kertaa leivoin puolukka-kookospiirakkaa, ohje on kirjasta Kinuskikissan helpot suosikit.
Itse tykkäsin piirakan kardemummaisesta mausta, miehen mielestä taas puolukka olisi saanut maistua enemmän. Kumpikaan ei maininnut kookosta, jota kuitenkin tulee reippaasti sekä pohjaan että valmiin piirakan päälle. Ehkä kookoksen tarkoitus on makua enemmän tuoda pohjaan rakennetta ja kauneutta valmiiseen piirakkaan.
Puolukka-kookospiirakka
200 g voita
2½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kookoshiutaleita (+ koristeluun)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1prk (200g) kermaviiliä
4 dl puolukoita
+ noin ½ dl puolukoita koristeluun
Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen mukaan. Yhdistä vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Sekoita lopuksi puolukat mukaan.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Loppuvaiheessa kannattaa suojata pinta foliolla, ettei piirakka tummu liikaa.
Koristele piirakka puolukoilla ja kookoshiutaleilla.
Itse tykkäsin piirakan kardemummaisesta mausta, miehen mielestä taas puolukka olisi saanut maistua enemmän. Kumpikaan ei maininnut kookosta, jota kuitenkin tulee reippaasti sekä pohjaan että valmiin piirakan päälle. Ehkä kookoksen tarkoitus on makua enemmän tuoda pohjaan rakennetta ja kauneutta valmiiseen piirakkaan.
Puolukka-kookospiirakka
200 g voita
2½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kookoshiutaleita (+ koristeluun)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1prk (200g) kermaviiliä
4 dl puolukoita
+ noin ½ dl puolukoita koristeluun
Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat yksitellen mukaan. Yhdistä vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa. Sekoita lopuksi puolukat mukaan.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Loppuvaiheessa kannattaa suojata pinta foliolla, ettei piirakka tummu liikaa.
Koristele piirakka puolukoilla ja kookoshiutaleilla.
lauantai 10. maaliskuuta 2018
Mokkapalakääretorttu (gluteeniton, laktoositon)
Blogi päivittyy tällä hetkellä heikosti, talviurheiluun hurahtaneena leipomiselle ei ole juuri jäänyt aikaa. Harrastuksiin liittyen lupasin kuitenkin leipoa Jyväskylän Agility Teamin kisakahvilaan jotain gluteenitonta ja valitsin mokkapalakääretortun.
Tätä on tehtävä myös kotiin, niin hyvää oli, kun laaduntarkkailun nimissä pienen palan maistoin. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä. Sen verran muutin ohjetta, että tein täytettä kaksinkertaisen määrän ja käytin sitä sekä täytteenä että kuorrutteena.
Mokkapalakääretorttu
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Leivo kääretorttu ja kumoa se sokeroidun paperin päälle. Anna jäähtyä.
täyte ja kuorrutus:
6 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
50 g laktoositonta voita sulatettuna
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 rasiaa (á 200g) laktoositonta, maustamatonta tuorejuustoa
strösseleitä/nonparelleja koristeluun
Keitä kahvi ja sulata voi. Yhdistä kaakao, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kahvista, voista ja tomusokeri-kaakaoseoksesta tasainen kuorrute. Notkista tuorejuusto eri kulhossa ja kaada kahviseos sekaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä noin puolet täytteestä kääretorttulevylle ja rullaa torttu. Levitä loput kääretortun päälle. Koristele strösseleillä.
Säilytä viileässä.
Tätä on tehtävä myös kotiin, niin hyvää oli, kun laaduntarkkailun nimissä pienen palan maistoin. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä. Sen verran muutin ohjetta, että tein täytettä kaksinkertaisen määrän ja käytin sitä sekä täytteenä että kuorrutteena.
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Leivo kääretorttu ja kumoa se sokeroidun paperin päälle. Anna jäähtyä.
täyte ja kuorrutus:
6 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
50 g laktoositonta voita sulatettuna
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 rasiaa (á 200g) laktoositonta, maustamatonta tuorejuustoa
strösseleitä/nonparelleja koristeluun
Keitä kahvi ja sulata voi. Yhdistä kaakao, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kahvista, voista ja tomusokeri-kaakaoseoksesta tasainen kuorrute. Notkista tuorejuusto eri kulhossa ja kaada kahviseos sekaan. Sekoita tasaiseksi.
Levitä noin puolet täytteestä kääretorttulevylle ja rullaa torttu. Levitä loput kääretortun päälle. Koristele strösseleillä.
Säilytä viileässä.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)