sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Vanilja-mascarpone-raparperipiirakka

Ensin tuntui, että lunta riittää ja riittää, eihän se sula ikinä! No sitten tulikin kesä muutamassa päivässä ja puutarha puhkesi kukkaan. Raparperitkin kasvoivat suuunnilleen yhdessä yössä ja nyt on syöty piirakkaa ja raparpeririisipuuroa urakalla. Ihanaa!


Eilen herkuttelimme raparperipiirakalla, joka on täynnä pehmeää vaniljaista täytettä. Vanilja-mascarponepiirakan alkuperäinen ohje on Kinuskikissan ja se on tehty omenapiirakkana. Meidän mielestämme raparperi sopii piirakkaan ainakin yhtä hyvin.




Vanilja-mascarpone-raparperipiirakka
pohja:
150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

täyte:
1 ps vaniljakastikejauhetta, esim. Blå Band
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
noin 300 g pilkottuja raparperinpaloja
noin 1 ½ rkl siirappia

Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jähmettyä hetken jääkaapissa. Mielestäni kastike saa jäädä melko löysäksi, täytteestä tulee siten vielä mehevämpi. 

Tee pohjataikina ja pilko raparperit. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää mascarponejuusto vaniljakastikkeeseen ja kaada seos pohjan päälle. Asettele raparperit täytteen päälle. Valuta siirappia oman maun mukaan raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Täyte on löysää vielä tässä vaiheessa, se jähmettyy jäähtyessään.


Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti