tiistai 8. syyskuuta 2015

Puolukkacurd

Alkaa jälleen olla puolukka-aika, joten tässä teille ihana puolukkacurdohje syksyltä 2013. Itse olen käyttänyt curdia täytekakkujen ja kääretorttujen täytteenä.

Kuinkahan monelle Hesarin lukijalle on käynyt kuten minulle. Kun Helsingin Sanomat muutti kokoaan pienemmäksi, lukeminen muuttui ylimalkaiseksi selailuksi. En ole vieläkään päässyt sinuiksi uuden koon kanssa, mutta Hesarin torstaisin ilmestyvä ruokaliite on onneksi harvoin pettymys. Kuvat ovat kauniita ja ohjeet mielenkiintoisia. Lisäksi ruuille annetaan usein viinisuositukset, ei huono asia sekään. Myös tämä puolukkacurdin ohje oli Helsingin Sanomissa pari viikkoa sitten.

Curdit ovat pikku hiljaa nousseet leivontamaailmani suosioon. Lemon curd on ikisuosikki ja mustikkacurdin tekemistä kokeilin pari kesää sitten. Mustikkacurdin maku oli kuitenkin aikanaan pettymys, joten ennakko-odotuksia (kauniin värin lisäksi) tälle puolukkaversiolle ei ollut. Miten siis kävi? Puolukkacurd on aivan ihanaa!

Kuvitelkaa tämä ihanuus vaikkapa suklaakääretorttuun!

Puolukkacurd
200 g puolukoita
3 munaa
1 dl sokeria
75 g voita

Soseuta puolukat sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi. Riko kananmunat pyöreäpohjaiseen metallikulhoon (itse käytin kattilaa ja onnistui hyvin) ja vatkaa rakenne rikki. Lisää puolukkasose ja sokeri. Kuutioi voi sivuiltaan noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Keitä vettä isossa kattilassa ja nosta seoskulho kattilan päälle. Kulhon pohja ei saa koskettaa kiehuvaa vettä. Lisää voikuutiot yksitellen koko ajan vatkaten. Kypsennä seosta niin kauan, että se muuttuu majoneesimaisen paksuksi eli noin 10 minuuttia. Siirrä curd toiseen astiaan jäähtymään. Peitä tuorekelmulla siten, että asetat kelmun astian sisälle, suoraan tahnan päälle. Anna jäähtyä kylmäksi, jolloin seos paksuuntuu.

4 kommenttia:

  1. Kyllä oli maistuva kääretorttu, jonka toit maanantaina töihin! Puolukkacurdin maku oli ihana suklaisen kääretortun sisällä, kerma leppeää puolukan rinnalla. Tätä teen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Puolukkacurd yllätti myös minut positiivisesti. Seuraavaksi kokeilen sitä täytekakkuun :)

    VastaaPoista
  3. Tulipa kummasti ikävä sinne töihin, jos tarjoilut on tällaisia ;-). Näyttää taas niin hyvältä!

    VastaaPoista