sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Kinder-juustokakku (gluteeniton, liivatteeton)

Nyt kun koti on myös työpaikka ja koko elämä tuntuu pyörivän neljän seinän sisällä, pitää viikonlopun alkamiseen panostaa vielä enemmän. Chromebook kiinni, puhelin äänettömälle, open päiväkirjakalenteri piiloon ja tilalle leivontablogit ynnä muu rentouttava toiminta. Sohvan nurkassa (valkoviinilasi käden ulottuvilla) silmiini osuikin sopivasti Kodin Kuvalehden blogi Ruususuu & Huvikumpu.  


Blogissa oli viime keväänä julkaistu Kinder-juustokakun ohje, joka sopi täydellisesti viikonloppuumme. Ilman uunia valmistuva Kinder-juustokakku on erityisen helppo tehdä, jos osaa vatkata kermaa ja sulattaa voita, osaa tehdä myös tämän kakun. 


Halusin käyttää kakun teossa mahdollisimman paljon kaapista jo löytyviä aineita, joten hieman muutin alkuperäistä ohjetta. Keksit vaihdoin digestiiveistä kaurakekseihin (kanelin jätin kokonaan pois) ja pelkän valkosuklaan tilalla käytin valko- ja maitosuklaan sekoitusta. Vähensin myös kinuskituorejuuston ja sokerin määrää, muuten täyte ei olisi mahtunut vuokaan. Meidän mielestämme kakusta tuli todella herkullinen myös näillä muutoksilla, joten rohkaisen kaikkia tekemään omia sovelluksia, jos ruokavarasto niin sanoo.


Kinder-juustokakku
pohja:
200g gluteenittomia keksejä
70g voita sulatettuna

Pingota voipaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Näin saat nostettua valmiin kakun helposti tarjoilulautaselle.

Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä keksit ja voi, sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

täyte:
200g gluteenitonta suklaata (esim. 140g valkosuklaata ja loput maitosuklaata)
noin 50g Kinder-suklaata
2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jugurttia
2 rasiaa (á 200g) kinuskituorejuustoa
(½ dl sokeria)

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Rouhi Kinder-suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon ensin jugurtti ja tuorejuusto. Lisää sulatettu suklaa pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä suklaarouhe ja tarkista täytteen makeus. Lisää tarvittaessa sokeria.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Peitä foliolla ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. 

koristeluun:
pieniä pääsiäismunia
eri kokoisia Kindereitä
valmista kinuskikastiketta

Irrota vuoan reuna varovasti, nosta kakku tarjoiluastiaan ja poista samalla voipaperi. Koristele pienillä Kinder-munilla, värikkäillä pääsiäismunilla ja lopuksi kinuskikastikkeella. Säilytä viileässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti