keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Härkis-fetamakaronilaatikko

Ihailen ihmisiä, jotka aina keksivät uusia arkiruokia. Leivonnassa ja viikonloppuruoissa ei mitään ongelmaa, mutta arkena meillä pyörii (omasta mielestä) aina ne samat ruoat. 


Niinpä olen joka kerta tyytyväinen itseeni, kun keksin ruokapuolella jotain erilaista. Härkis-makaronilaatikkoa kokeilin muutaman kerran, mutta se ei mielestämme maistunut oikein millekään. Viime syksynä jääkaapissa odottavasta fetajuustosta alkoi päiväys loppua ja sain päähäni lisätä sen härkislaatikkoon. Näin syntyi nonnan oman härkis-fetamakaronilaatikko, joka maistuu, vaikka ei niin härkiksen ystävä olisikaan. 

Ainemäärät ovat noin määriä, saa soveltaa.


Härkis-fetamakaronilaatikko (noin neljälle)
5 dl sarvimakaronia
1 pkt (200g) fetaa (ei öljyssä vaan naturel)
1 pkt härkistä
mausteita maun mukaan, esim. kuivattua persiljaa ja ruohosipulia
2-4 dl ruokakermaa
juustoraastetta, esim. Mustaleima Emmental

Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Kaada siivilään valumaan. 

Ruskista härkistä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää lopussa kuivatut yrtit/mausteet.

Kuutioi feta sopiviksi suupaloiksi.

Levitä puolet makaronista voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle ruskistettu härkis. Ripottele härkiksen päälle feta ja päällimmäiseksi loput makaronit. Peitä laatikko reippaalla juustoraastekerroksella ja viimeistele ruokakermalla. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti. Itse lisään vuoan päälle folion siinä vaiheessa, kun pinta on saanut väriä. 

Laatikko vain paranee lämmitettäessä, joten se sopii myös pakastamiseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti