lauantai 2. toukokuuta 2020

Korvapuustijuustokakku (nopea versio)

Olen pullan ystävä, kaikki pullan muodot katoavat meillä nopeasti. Niinpä instasta bongattu korvapuustijuustokakku kuulosti unelta, voiko tämä olla edes totta! 


Tottahan se, ohje löytyi netistä ja vappuherkku oli meille valittu. Tapani mukaan tein tästä oman helpomman version. Pullan leipominen ei houkuttanut, joten tein pohjan Pågenin minikanelipullista ja päälle tulevan kinuskin ostin kaupasta. 


Yhtään ei kuulkaa haitannut valmispullat pohjassa. Valmistuminen nopeutui huomattavasti ja vapun päivänä nautiskeltiin aurinkoisella kotiterassilla simaa ja korvapuustijuustokakkua.

Alkuperäinen ohje on Perinneruokaa Prkl-blogista ja vihje leipomiseen Kanelitytön kakkuparatiisi.


Korvapuustijuustokakku
pohja:
1 pussi (280g) Pågenin kanelikorvapuusteja

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 20cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa minikorvapuustit kahteen osaan ja asettele pullapalat tiiviisti vuoan pohjalle. Pienet raot eivät haittaa.

juustokakku:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sitruunamehua

Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, sokeri ja kananmuna. Lisää perunajauhot siivilän läpi ja lopuksi sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pullapohjan päälle vuokaan. 

Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

päälle:
1 prk valmista kinuskikastiketta
(kardemummaa)
(suolaa)

Valuta kinuskikastiketta jäähtyneen kakun päälle. Halutessasi voit maustaa kastikkeen kardemummalla ja suolalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti