sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Korvapuustikuppikakut

Korvapuustileivonnaiset jatkuvat! Joitakin vuosia sitten Koko Suomi leipoo-ohjelman voittanut Liisa Westerberg on pullaleivonnaisillaan uusi idolini. Nämäkin kuppikakut on bongattu Liisan blogista ja niistä tuli kerrasta uusi suosikkini.



Kuvistakin ehkä huomaa, että jostain syystä kanelikinuskini ei nyt onnistunut. Kinuskin maku oli ihan ok mutta koostumus kiisselimäistä, aivan kuin olisin sekoittanut siihen perunajauhoja. Onnistunut kinuski valuu ihanasti, mutta tämä jämähti ja puuroutui. Eräänkin kinuskin olen vuosien varrella keitellyt, joten aina ei vaan onnistu. Ehkä ensi kerralla.


Korvapuustikuppikakut (12 kpl)
pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ tl soodaa
½ dl öljyä
1 prk (200g) kermaviiliä
½ dl kuohukermaa
1 kananmuna

Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, kardemumma, suola ja sooda kulhoon ja sekoita. Lisää öljy, kermaviili, kuohukerma ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinivuokiin. Jos omistaa muffinipellin, kannattaa laittaa vuoat muffinipellin koloihin. 

kanelivoi:
50 g huoneenlämpöistä voita
1 tl kanelia
1 rkl sokeria
+ kanelisokeria

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja sokeri keskenään. Lusikoi kanelivoita jokaiselle muffinille. Sekoita voi lusikalla pyöräyttämällä taikinaan. Ripottele pinnalle vielä kanelisokeria. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. 

kuorrute:
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
1 tl kardemummaa
½ dl ranskankermaa huoneenlämpöisenä

Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan tomusokeri ja kardemumma, vatkaa vielä hetki. Lisää ranskankerma ja sekoita tasaiseksi. Pursota tai lusikoi kuorrute kuppikakuille. 

kanelikinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia

Mittaa kinuskin aineet kattilaan. Keitä kinuskia, kunnes siitä kylmään veteen tiputettaessa muodostuu kunnon pallo/pisara. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja koristele kuppikakut kinuskilla. 

Kuppikakut voi koristella vielä raesokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti