Soudettiin äitini kanssa Konneveden saareen mustikkaan. Vielä oli marjat hakusalla, mutta piirakkamarjat sentään saatiin. Tämä mustikkainen sitruunajuustokakku on ollut leivontalistalla pitkään ja nyt sain sen tehtyä.
Maku-lehdestä löytyneessä ohjeessa yhdistyy minulle monta mieluisaa asiaa: sitruuna, mustikka ja juustokakku. Makunautinnon täydensi vielä lusikallinen vatkattua vaniljakastiketta kakkupalan kyljessä.
Kakku onnistuu myös gluteenittomana.
Mustikkainen sitruunajuustokakku
kakkutaikina:
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl gluteenittomia / tavallisia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl luomusitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua
½ dl maitoa
reipas 1 dl mustikoita
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Yhdistä taikinaan vuorotellen jauhoseosta, sitruunamehua ja kuoriraastetta sekä maitoa. Sekoita mustikat mukaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty ja mustikat eivät värjää taikinaa.
tuorejuustoseos:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl tomusokeria
1 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
pinnalle reipas 1 dl mustikoita
Sekoita tuorejuustoseoksen aineet keskenään. Lusikoi puolet kakkutaikinasta vuokaan, kaada päälle puolet tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loppu kakkutaikina vuokaan ja päällimmäiseksi tuorejuustoseos. Ripottele mustikat pinnalle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, laita loppuvaiheessa esim. folio vuoan päälle.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorrutusta ja tarjoilua.
kuorrutus:
½ dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
mustikoita koristeluun
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Valuta kuorrutus raidoiksi jäähtyneen kakun päälle. Koristele mustikoilla.
Täytyy kokeilla tätä🌻
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti!
Poista