lauantai 25. heinäkuuta 2020

Kaura-mustikkajälkiruoka (gluteeniton, maidoton, vegaani)

Meidän takapihalla on mustikoita ihan hulluna! Joka kesä siellä jotain on, mutta nyt niitä riittää ja riittää. Ei tarvitse lähteä Konnevedelle mustikkaan, kun kävelee kymmenen metriä omalta terassilta ja alkaa poimia. 

Eilen mustikoista valmistui jälkiruoka, joka oli kevyt kuin poutapilvi. Juuri sopiva grilliaterian päätteeksi.


Kaura-mustikkajälkiruoka
mustikoita
gluteenittomia kaurahiutaleita
fariinisokeria
kardemummaa
1 prk kauravispiä

Paahda kaurahiutaleita kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä. Lisää 2-3 ruokalusikallista fariinisokeria ja ripaus kardemummaa. Paista edelleen koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut kaurahiutaleiden joukkoon. Anna jäähtyä kunnolla.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi.

Lusikoi esim. juomalasiin kerroksittain kauravispiä, mustikoita ja kaurahiutaleseosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti