lauantai 17. toukokuuta 2014

Pusuja

Olen suuri neekerinpusujen ystävä, joten kotitekoisia suukkoja oli kiva kokeilla. Luulisi, että pusut ovat vaivalloisia tehdä, mutta mitä vielä. Ainoa hieman hankalampi vaihe oli siistin suklaakuorrutuksen tekeminen, joka sekin alkoi muutaman yrityksen jälkeen onnistua. Pusuista on myös helppo tehdä gluteenittomia, kun valitsee pohjaan gluteenittomia keksejä. Itse aion kokeilla näiden mansikkaisten lisäksi myös suklaa- ja vaniljapusuja. Nyt pusuttelemaan leipurit!

Pusut (15 kpl)
3 munanvalkuaista
1½ dl mansikkatomusokeria
½ dl tavallista sokeria
15 keksiä, esim. Marie

Laita keksipohjat leivinpaperin päälle pellille. Erottele valkuaiset. Yhdistä sokerit keskenään. Lisää valkuaisiin puolet sokerista ja vatkaa. Lisää loput sokerista pienissä erissä vatkaamisen aikana. Vaahto on valmista, kun se pysyy kulhossa, vaikka käännät kulhon ylösalaisin. Pursota tai lusikoi vaahto keksipohjien päälle. Paista kekoja 150 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia, jotta vaahto kiinteytyy. Anna pusujen jäähtyä.


Vaahtokeot valmiina uuniin.kuorrutus:
noin 200 g suklaata
1 tl öljyä

Paloittele suklaa ja sulata se joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita välillä ja lisää mukaan 1 tl öljyä. Jäähdytä suklaasulaa hetki. Kasta vaahtokeot suklaassa. Voit valuttaa ylimääräisen suklaan pois astian päällä tai nostaa pusut valumaan esim. uuniritilälle. Nosta pusut jähmettymään jääkaappiin. Ne ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.


4 kommenttia: