Kaikille Kreikassa käyneille tuttu frappe, eli jääkahvi, on nopea valmistaa murukahvista, vedestä ja maidosta. Maidon voi halutessaan jättää pois ja sokerin määrää voi vaihdella oman maun mukaan. Olen nähnyt myös kermavaahdolla ja vaniljajäätelöllä kuorrutettuja frappeja. Itse pidän eniten yksinkertaisesta versiosta. Tässä minun frappeni.
Frappe
2 tl pikakahvijauhetta
1 tl sokeria
2 dl kylmää vettä
½ dl kylmää maitoa
jääpaloja
Mittaa kahvi, sokeri ja 1 dl vettä korkeaan lasiin. Vaahdota hyvin. Itse käytän pientä maitovaahdotinta, joita voi ostaa esim. Ikeasta. Lisää maito ja loput vedestä. Jääpalat viilentävät juomaa vielä lisää.
Paristokäyttöinen maitovaahdottimeni. |
Näyttääpä hyvältä, täytyy kokeilla ja hommata tuommoinen sievä maitovaahdotin.
VastaaPoistaJa jes, mä pystyn kommentoimaan mun uudella puhelimella 😀
VastaaPoistaNyt tykkään vielä enemmän, että sulla on uusi puhelin ;-) Pikkuruinen vaahdotin on kätevä myös cappuccinon tekemisessä. Suosittelen.
VastaaPoista