lauantai 24. toukokuuta 2014

Frappe

Keli on kuin Kreikassa, ihanaa! Puutarhatyöt edistyvät hitaasti, mutta väliäkö sillä. Tärkeintä on huolehtia nestetasapainosta eli muistaa istahtaa tarpeeksi usein terassille nauttimaan kylmää juomaa. 

Kaikille Kreikassa käyneille tuttu frappe, eli jääkahvi, on nopea valmistaa murukahvista, vedestä ja maidosta. Maidon voi halutessaan jättää pois ja sokerin määrää voi vaihdella oman maun mukaan. Olen nähnyt myös kermavaahdolla ja vaniljajäätelöllä kuorrutettuja frappeja. Itse pidän eniten yksinkertaisesta versiosta. Tässä minun frappeni. 































Frappe
2 tl pikakahvijauhetta
1 tl sokeria
2 dl kylmää vettä
½ dl kylmää maitoa
jääpaloja

Mittaa kahvi, sokeri ja 1 dl vettä korkeaan lasiin. Vaahdota hyvin. Itse käytän pientä maitovaahdotinta, joita voi ostaa esim. Ikeasta. Lisää maito ja loput vedestä. Jääpalat viilentävät juomaa vielä lisää. 


Paristokäyttöinen maitovaahdottimeni.















3 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, täytyy kokeilla ja hommata tuommoinen sievä maitovaahdotin.

    VastaaPoista
  2. Ja jes, mä pystyn kommentoimaan mun uudella puhelimella 😀

    VastaaPoista
  3. Nyt tykkään vielä enemmän, että sulla on uusi puhelin ;-) Pikkuruinen vaahdotin on kätevä myös cappuccinon tekemisessä. Suosittelen.

    VastaaPoista