sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hunajainen raparperipiirakka

Työkaverilta saadut luomukananmunat + tuore raparperi = ihana piirakka. Kotikanalan kananmunien keltuainen on totuttua keltaisempi, siitä piirakan ihanan aurinkoinen väri. 

Vaihtelun vuoksi korvasin osan sokerista hunajalla. Koristeeksi valkosuklaata.






























Raparperipiirakka
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele piirakkavuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita jauhot voi-sokeri-kananmunavaahtoon. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

täyte:
½  litraa raparperinpaloja
1 tlk (noin 200 g) ranskankermaa
½ dl maitoa tai kermaa
2 munaa
3/4 dl sokeria
(tai ½ dl sokeria + hunajaa paistetun piirakan päälle)
1 tl vaniljasokeria

Kuutioi raparperi ja ripottele palat pohjataikinan päälle vuokaan. Sekoita ranskankerma, maito, munat ja sokerit keskenään. Vatkaa sen verran, että munien rakenne rikkoontuu. Kaada täyte raparperin päälle vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ja koristele juoksevalla hunajalla. Myös valkosuklaasta saa kivaa vaihtelua ulkonäköön.

2 kommenttia:

  1. Pitääpä laittaa ohje kesän varalle talteen. Meilläkin leivotaan paljon mummolan luomukananmunista, joiden keltainen väri kyllä joissain leivonnaisissa vähän häiritsee. Keitettyinä ja paistettuina luomumunat ovat sen sijaan ihan ekstrahyviä! Mukavaa kesää :)!

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä! Minulla on saman kanalan sylikananmunia ja raparperia toiselta kollegalta. Tämän leivon vaikka maalle tuliaiseksi. Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista