Tässä ohjeessa ei ole munia eikä maitoa. Jos korvaa voin sinisellä Keijulla, paistos sopii myös vegaanille. Fariinisokeri antaa ihanan kinuskisen maun, mutta tavallinen sokeri käy ihan yhtä hyvin. Kaurahiutaleet voi korvata vaikka 4-viljanhiutaleilla tai mantelirouheella. Muuntamismahdollisuuksia on monia. Raparperipaistos suoraan 80-luvulta, olkaa hyvä!
Raparperipaistos
noin 500 g raparperia
1,5 dl fariinisokeria
Voitele uuninkestävä vuoka. Pilko raparperit pieniksi. Sekoita fariinisokeri ja raparperit keskenään. Kaada raparperi-fariinisokeriseos vuokaan.
100 g voita (vegaaneille sinistä Keijua)
2 dl esim. kaurahiutaleita tai 4-viljanhiutaleita
1 dl tavallista sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia tai kardemummaa
Sulata voi. Sekoita voisulaan hiutaleet, sokeri, vehnäjauhot ja kaneli/kardemumma. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada raparperien päälle vuokaan. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. Kotitekoisen vaniljajäätelön ohje löytyy täältä: http://lapiccolatorteria.blogspot.fi/2013/07/jaatelokesa.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti