sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Mustikka-tuorejuustokakku

Sademittarissa oli eilen aamulla 35 mm vettä. Ei ole tarvinnut kastella ulkokukkia, mutta ei ole tarvinnut tehdä ulkona paljon muutakaan. Sateiden välissä olen käväissyt pikaisesti mustikassa, puoli litraa kerää nopeasti ja se riittää hyvin piirakkaan tai kakkuun. 

Mustikoista leipoutui tällä kertaa tuorejuustokuorrutteinen kakku. Tuoreet mustikat olivat isoja ja meheviä (vetisiä), joten lisäsin ne kakkutaikinaan kokonaisina. Toki mustikat voi myös survoa, jolloin kakusta tulee hauskan violetti. Pakastemustikat käy ihan yhtä hyvin.

Aurinko muuten tuli esiin heti, kun sain kakun valmiiksi! 




Mustikka-tuorejuustokakku
pohja:
175 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½-1 tl jauhettua kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
½ prk ranskankermaa
3 dl mustikoita

Voite ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on noin 20cm. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma keskenään, kääntele seos taikinaan. Älä enää vatkaa. Lisää puolikas purkki ranskankermaa (toinen puoli käytetään kuorrutukseen) ja mustikat. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

kuorrute:
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
½ prk ranskankermaa
2 dl tomusokeria
mustikoita koristeeksi

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele mustikoilla.

4 kommenttia:

  1. Oi ihanuus! <3 Tämä ohje pitääkin laittaa muistiin. :)
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
  2. Oih!! Saisipa tätä palan juuri nyt kahvin kaveriksi :) Nam!

    VastaaPoista