lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sitruunasiirappi

Uusimmassa Pirkassa (4/2014) oli sitruunajäätelökakun ohje. Itse kakusta en innostunut, mutta ohjeessa oleva sitruunasiirappi herätti heti mielenkiintoni. Olen aiemmin tehnyt lemon curd- jäätelöä ja todennut sitruunan sopivan hyvin yhteen vaniljan kanssa. Mikäpä siis sopivampi jälkiruoka aurinkoiselle kevätlauantaille, kuin vaniljajäätelö sitruunasiirappilla maustettuna. 

Jäätelökone on vielä talviteloillaan, joten nautimme siirapin kaupan vaniljajäätelön kanssa. Siirapin väri oli hyvä ja maku ihanan raikas - ja erittäin hapan. Käyttämäni sitruuna oli ilmeisesti extrahapan, sillä sokeria olisi pitänyt olla reippaasti enemmän. Sitruunan happamuus saattaa siis yllättää, mutta suosittelen silti rohkeasti kokeilemaan. Tämän keväisempää siirappia tuskin löytyy.
Sitruunasiirappi
1 dl sitruunamehua
noin 1 dl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta

Raasta sitruunankuori. Purista mehu ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Lisää sokeri ja kuoriraaste kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa saeta. Uskalla ottaa kattila pois liedeltä, vaikka seos ei olisikaan vielä siirappimaista. Seos sakenee jäähtyessään. 

1 kommentti: