Joulun alla minulla on ollut tapana kokeilla erilaisia karkkeja tai muita makeita pikkuherkkuja, joita voi tarjoilla joulun pyhinä mutta myös antaa lahjaksi. Ainakin tryffeleiden, suklaa- ja lakritsimanteleiden sekä sinihomejuustopallojen ohjeet löytyvät blogista.
Tänä vuonna olen kokeiluineni yllättävän ajoissa, pyöräyttelin taatelipalloja jo näin marraskuun puolella. Raakaleivonnaiseksi luokiteltavat taatelipallot ovat loistavia makeannälkään, tuntuu, että jo yksi pallo riittää pitkään. Aineita ostaessa kannattaa valita oikeasti pehmeitä taateleita. Minun ensimmäinen yritykseni epäonnistui liian kovien taateleiden takia, aineet eivät sekoittuneet kunnolla eikä taikinamassasta saanut pyöriteltyjä palloja. Oikeilla aineilla pallot pyöräyttää hetkessä.
Alkuperäinen ohje on Helsingin Sanomista.
Taatelipallot (noin 20 kpl)
200 g pehmeitä taateleita
3/4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4 dl mantelijauhoa
noin 1 3/4 tl piparkakkumaustetta
Poista taateleista kivet. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kaurahiutaleet, mantelijauho ja piparkakkumauste. Sekoita.
Lisää puolet taateleista ja hienonna. Lisää loput taateleista, aja massaa, kunnes seos on tasaista ja taikinamaista.
Ota massasta pieniä nokareita ja pyörittele palloiksi. Säilytä jääkaapissa.
Loistava ohje makean näkään! Takuulla kokeilen. :)
VastaaPoistaNiin muuten on! Itse yritän herkutella vain viikonloppuisin, mutta näitä voi maistaa viikollakin :)
PoistaTein näitä. Aivan ihania, kiitos ohjeesta! <3
PoistaKiva kuulla. Minäkin tykkäsin :)
Poista