sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Luumu-unelmatorttu

Nykyään tulee enää todella harvoin leivottua kääretorttua. Harmi, sillä kääretorttu on perisuomalainen leivonnainen, josta saa helposti myös gluteenittoman. 


Itse tein viikonloppuna ensimmäiset joulutortut ja niiden vanavedessä luumu-unelmatorttua. Pohjan tein perunajauhoihin ja täytteeksi luumuhilloa ja sokerikreemiä. Pöläytys tomusokeria päälle ja jouluinen tunnelma on valmis.


Luumu-unelmatorttu
pohja:
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 rkl maukeuttamatonta kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakao ja leivinjauhe ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa lämmin torttulevy sokeroidulle leivinapaperille ja irrota paistopaperi torttulevystä. Anna jäähtyä. 

täyte:
100 g voita
1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen
luumuhilloa

Vatkaa sähkövatkaimella täytteen pehmeä voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja keltuainen ja sekoita tasaiseksi kreemiksi. Levitä kreemi jäähtyneelle torttulevylle ja lopuksi luumuhillo kreemin päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle ja anna vetäytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. 

Leikkaa paloiksi ja koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti