torstai 22. joulukuuta 2016

Nostalginen piimäkakku (munaton)

Aiemmin pohdin sitä, miksi kääretorttua tulee nykyään tehtyä niin harvoin. Sama pätee myös kahvikakkuihin. Lapsuuden kahvipöydässä oli aina vähintään yhdenlaista kahvikakkua ja kyllä ne meille maistuivat. Tiikerikakku oli ehkä paras, mutta myöhemmin suosikikseni on noussut piimäkakku. Pidän sen mausteisuudesta - ja rusinoista! Rusinoita pitää ehdottomasti olla. 



Tänä vuonna leivoin pitkästä aikaa piimäkakkua omaan joulupöytään. 



Piimäkakku
3 dl piimää
200 g voita sulatettuna
2 dl sokeria
1 dl siirappia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
(2 tl kardemummaa)
1 tl soodaa
reipas 5 dl vehnäjauhoja
2 dl rusinoita

Sulata voi. Yhdistä mausteet (omaan kakkuuni en laittanut kardemummaa), sooda, rusinat ja jauhot keskenään (rusinat voi myös jättää pois). Sekoita sulatettuun voihin, piimä, sokeri ja siirappi. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Nää kahvikakut on jännä homma. Ainakin kaikki meillä niistä tykkää ihan himona, ovat helppoja tehdäkin, ja silti tulee tehtyä tosi harvoin. Joskus ostan jostain myyjäisistä/torimyyjältä, kuten nyt jouluksi ja joka kerta hinta kirvelee. Nytkin maustekakku maksoi 16 e. Maustekakku on mun ihan ehdoton lemppari, helposti voin syödä yksin koko kakun :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvikakut taitavat säilyttää asemansa, vaikka leivonnaistarjontaa on nykyään niin paljon. Ja onhan kahvikakkujakin helppo muunnella esim. kuorrutuksilla. 16 e kuulostaa kyllä aika kalliille.

      Poista