sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Pehmeät piparipalat

Ostan nykyään enää hyvin harvoin paperista lehteä, naistenlehdetkin luen kirjaston eMagz-palvelussa. Uusin Leivotaan-lehti lähti kuitenkin mukaani kauppareissulla ja onhan se ihanaa selailla oikeaa paperilehteä! 

Leivotaan-lehdessä on jälleen monta herkulliselta vaikuttavaa ohjetta. Ensimmäisenä leivoin piparipaloja, joissa taikina maustetaan perinteisillä piparkakkumausteilla ja päälle levitetään reipas kerros makeaa täytettä. Hyvää tuli, vaikka lopputulos ehkä pieni pettymys olikin. Ohjeessa on todella paljon rasvaa ja varsinkin huoneenlämpöisessä leivonnaisessa rasvan maku jää suuhun. Onneksi happamat puolukat pelastavat makua. 

Ohje on helppo, joten kyllä näitä on lastenkin kanssa mukava leipoa ja syödä.


Piparipalat

pohja:

200 g huoneenlämpöistä voita

4 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl piimää

4 dl vehnäjauhoja

1 rkl kanelia

2 tl jauhettua neilikkaa

1 rkl kardemummaa

½ rkl jauhettua inkivääriä

½ rkl soodaa


Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita munat mukaan yksitellen, sekoita huolella. Lisää piimä.

Yhdistä jauhot ja mausteet. Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan. Sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille (koko noin 30cm x 40cm). Paista 25-30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

kuorrute:

150 g huoneenlämpöistä voita

300 g maustamatonta tuorejuustoa

8 dl tomusokeria

koristeluun pakastettuja puolukoita


Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Levitä kuorrute pohjan päälle. 

Koristele puolukoilla ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti