sunnuntai 21. elokuuta 2016

Proteiinipommi Skyr hunaja-vaniljakakku (liivatteeton)


Islantilainen Skyr-rahka on valloittanut suomalaiset täysin. Nyt pahin Skyr-innostus on tainnut jo talttua, mutta vielä viime vuonna työpaikkani jääkaappi pursuili Skyr-purkkeja ja vähänkään itsestään ja ulkomuodostaan välittävä söi Skyrin tai pari päivässä. Itse en valtavasti Skyristä innostunut, maistoin eri makuja ja totesin suomalaisen rahkan olevan parempaa. Kunnes tuli hunajalla maustettu Skyr ja vei minut mennessään. Hunaja-vanilja Skyrin maku on mielestäni kavereitaan pehmeämpi eikä suussa tunnu ikävää jälkimakua. 

Skyr-kakun idea on alunperin blogista nimeltä Leipomuksia ja lenkkareita. Muutin kakkua omien mieltymysteni mukaisesti yksinkertaisemmaksi, jätin pois pohjan pistaasitahnan ja täytteen mustikat. Sen sijaan koristelin valmiin kakun kauden marjoilla ja juoksevalla hunajalla. Vaikka täytteeseen tulee vain Skyriä ja kookoskermaa, kakku pysyy koossa ja maistuu pehmeälle. Pohja on mukavan kostea täytteestä valuneen nesteen ansioista. Jos kakusta haluaa vielä piirun verran terveellisemmän, voi pohjan kaurakeksit korvata myslillä ja voisulan hunajalla. 



Skyr-kakku
pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä tai mysliä (gluteenittomaan kakkuun gluteenittomia keksejä)
80 g voita sulatettuna tai juoksevaa hunajaa

Murskaa keksit hienoksi jauheeksi, sulata voi ja yhdistä aineet. Pingota voipaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 20cm) pohjalle. Taputtele keksimurska vuoan pohjalle. 

täyte:
1 prk (400ml) kookoskermaa tai 4dl vispikermaa
500g hunaja-vanilja Skyriä

koristeluun marjoja ja juoksevaa hunajaa

Vatkaa kookoskermaa kulhossa muutama minuuttia. (Minulla vaahto jäi todella löysäksi.) Valuta Skyristä ylimääräistä nestettä pois, yhdistä kookoskerma ja Skyr ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta, peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin yön ajaksi. Kakusta saattaa valua nestettä, joten alle kannattaa laittaa lautanen.

Koristele valmis kakku marjoilla tai hedelmillä ja juoksevalla hunajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti