keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Suolakinuski-suklaajuustokakku

Syyslomaviikko ja kotikulmat. Ei matkaa etelän lämpöön tai edes teatterireissua Tampereelle, mutta mökille pääsee ja ainahan voi leipoa. Jospa leivontakipinä alkaisi löytyä uudelleen. Ainakin tätä suolakinuski-suklaajuustokakkua voisin tehdä toistekin. 


Ohje löytyi Liisa Westerbergin blogista Makeaa. Tämä kakku on makeaa, mutta enemmän vielä täyttävän suklaista. Tuhdin suklaatäytteen päällä on reilu kerros suolakinuskia. 

Kakussa on monta vaihetta, mutta mitään vaikeita teknisiä juttuja ei tarvitse osata. Tein kakun edellisenä päivänä jähmettymään jääkaappiin ja kuorrutin kinuskilla vasta tarjoilupäivänä. Suolan määrää kakun pinnalle voi itse säännöstellä. Toki pieni määrä ainakin kannattaa ripotella, sillä suola taittaa mukavasti makeutta. 



Suolakinuski-suklaajuustokakku

pohja:

200g digestive-keksejä

75g voita

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita mukaan sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa (alatasolla) noin 10 minuuttia. Ota pohja uunista ja laske uunin lämpöä hieman, noin 160 asteeseen.

täyte:

½ dl maitoa

150g tummaa suklaata

350g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl vehnäjauhoja

Sulata suklaa kattilassa yhdessä maidon kanssa. Anna jäähtyä pieni hetki. 

Sekoita toisessa astiassa tuorejuustoa ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää vanilja ja vehnäjauhot pienissä erissä, koko ajan sekoittaen, jotta jauhot eivät paakkuunnu. Sekoita viimeisenä mukaan suklaasula. Kaada massa esipaistetun pohjan päälle. 

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kakku voi kevyesti hytkyä keskeltä, kun otat sen uunista. Täyte jähmettyy viiletessään. 

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin jähmettymään.

kuorrute:

1½ dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

+ sormisuolaa

Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä seosta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kinuski on valmista, kun siitä kylmään vesilasiin pudotettaessa muodostuu selvä pisara.

Anna kinuskin rauhoittua hetki ja kaada se sitten varovasti jäähtyneen kakun pinnalle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Viimeistele juustokakku sormisuolalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti