lauantai 3. lokakuuta 2020

Korvapuustikääretorttu (gluteeniton)

Niin se vain syksy kuluu eikä tätä nonnaa ole leivontapuuhissa näkynyt. Ihme syksy silläkin saralla. Nyt oli kuitenkin pakko tarttua sähkövatkaimeen, kun Valion sivuilta iski silmiin korvapuustikääretorttu. 

Sunnuntaina 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää ja koska olen niin laiska leipomaan pullaa, korvapuustikääretorttu sopii minulle enemmän kuin hyvin. Gluteenittoman kääretortun ainekset ovat kohdillaan: kardemummaa, kanelia ja tietenkin voita. 

Tästä tuli heittämällä uusi kääretorttusuosikkini.




Korvapuustikääretorttu

pohja:

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

1½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Yhdistä perunajauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita varovasti. Ota eri astiaan noin 1½ dl taikinaa ja lisää siihen kaakaojauhe.

Levitä vaalea taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Lusikoi kaakaotaikina vaalean päälle ja vedä lusikalla kuvioita taikinaan.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

täyte:

150 g voita

1 dl tomusokeria

1 prk (200g) vaniljatuorejuustoa

1 rkl kanelia

Notkista voi mikrossa. Lisää sokeri. Vatkaa mukaan huoneenlämpöinen tuorejuusto ja kaneli. Levitä seos jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja kääri rullalle. Säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti