Ihmeellisen vähän on tullut leivottua viime aikoina, joten eipä tämä blogikaan ole päivittynyt pitkään, pitkään aikaan. Tänä viikonloppuna leivoin kuitenkin syyskuun kunniaksi porkkanakakkua.
Porkkanakakku
3 munaa
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
½ dl pähkinärouhetta (maapähkinöitä/hasselpähkinöitä)
4 dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
2 dl rypsiöljyä
Raasta porkkana hienoksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon mausteet, kookoshiutaleet ja pähkinärouhe. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, porkkanaraastetta ja öljyä. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 26 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
kuorrutus:
400 g (2 rasiaa) maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl tomusokeria
noin 2 rkl sitruunamehua
Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä noin yksi kolmasosa kuorrutteesta pohjan päälle. Nosta toinen osa päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti