sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Porkkanakakku

Ihmeellisen vähän on tullut leivottua viime aikoina, joten eipä tämä blogikaan ole päivittynyt pitkään, pitkään aikaan. Tänä viikonloppuna leivoin kuitenkin syyskuun kunniaksi porkkanakakkua. 


Kuorrutuksen tekemisessä sain apua Nupulta ja koristeet haettiin yhdessä Tiitun ja Nupun kanssa. Lähimetsän puolukat alkavat kypsyä ja sopivat hyvin porkkanakakun makeuteen. 


Nuppu avusti myös valokuvauksessa, alla oleva kuva on hänen ottamansa. Aika hyvin 7-vuotiaalta!



Porkkanakakku

3 munaa
2½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
½ dl pähkinärouhetta (maapähkinöitä/hasselpähkinöitä)
4 dl hienoksi raastettua porkkanaraastetta
2 dl rypsiöljyä

Raasta porkkana hienoksi. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon mausteet, kookoshiutaleet ja pähkinärouhe. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja, porkkanaraastetta ja öljyä. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 26 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

kuorrutus:
400 g (2 rasiaa) maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl tomusokeria
noin 2 rkl sitruunamehua

Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä noin yksi kolmasosa kuorrutteesta pohjan päälle. Nosta toinen osa päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti