lauantai 19. marraskuuta 2016

Gluteenittomat banaanipalat

Banaani on oiva välipala ja makean korvike, mutta tykkään siitä kovasti myös leivonnassa. Tuntuu, että banaanileivonnaisia ei voi pilata, ne onnistuvat lähes aina. Usein ohjeet ovat vieläpä tosi helppoja, aineet vain sekoitetaan keskenään ja siinä se on, herkullinen banaanileivonnainen. 

Gluteenittomat banaanipalat eivät tuottaneet pettymystä. Hetkessä valmista, mehevyys ja maku kohdillaan. Vaniljajäätelö tai kinuskikastike (tai vaikka molemmat!) sopisivat varmasti kylkeen erinomaisesti. Annos on pieni, vain noin kymmenen palaa, joten suosittelen tekemään kerralla kaksinkertaisen annoksen.


Gluteenittomat banaanipalat (noin 10 kpl)
75 g voita
ripaus suolaa
½ dl kookossokeria
1 iso kypsä banaani 
3 pientä munaa
3/4 tl kanelia
3/4 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva. Muussaa banaani. Sekoita aineet sulatetun rasvan joukkoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Älä vatkaa, sekoittaminen riittää. Kaada taikina leivinapaperilla vuorattuun vuokaan, jonka mitat ovat noin 12cm x 20cm. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. 

Anna jäähtyä täysin ennen paloiksi leikkaamista. Koristele tomusokerilla tai tarjoile jäätelön kanssa. Säilytä banaanipaloja jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti