sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Suklaamantelit

Läheiseen kauppakeskukseen avautui joku aika sitten Punnitse & Säästä-kauppa. Valikoimaa on reippaasti ja lähden sieltä yleensä useamman kuin yhden paperipussin kanssa pois. Viimeksi ostin (liian) ison pussin kuorittuja luomumanteleita. Pussin pohja on pyörinyt keittiössä luvattoman kauan, joten päätin uudistaa mantelit. Sulatin tummaa suklaata, pyörittelin mantelit suklaassa ja tummassa kaakaojauheessa. Manteleista tuli oikein kiva välipala viikonlopuksi. 

Mielstäni tähän sopivat hyvin myös kuorimattomat mantelit. Pinnasta saattaa tulla jopa kauniimpi. Ja samalla idealla voisi uudistaa kaapin perukoille jämähtäneet rusinat. Suklaamantelit
manteleita
tummaa suklaata
tummaa (makeuttamatonta) kaakaojauhetta, esim. VanHouten

Levitä mantelit voipaperilla päällystetylle uunipellille. Sulata suklaa mahdollisimman juoksevaksi joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita mantelit ja suklaa. Irroittele manteleita toisistaan, jotta ne eivät kovetu kasoiksi. Tässä kohdin kannattaa toimia reippaasti, sillä suklaa jämähtää yllättävän nopeasti. Anna manteleiden jäähtyä hetken. Kaada kaakaojauhetta korkeareunaiseen kulhoon ja pyörittele mantelit kaakaossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti