sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Agilitykakku

Espanjanvesikoira Mimmillä ja sen mammalla, jota myös nonnaksi kutsutaan, on syntymäpäivät hyvin lähekkäin. Yhteisiä synttäreitä juhlittiin sunnuntaina ja yhteisen harrastuksemme kunniaksi tein juhlavieraille agilitykakun. Koska juhlat olivat omat, sain kerrankin suunnitella koko kakun omien mieltymysteni mukaiseksi. Tämänhetkinen suosikkimakuni on sitruuna, joten täytteeseen valikoitui lemon curdia ja valkosuklaata. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä myös curd itse. No en tehnyt. Aikapulasta syytän uusia retkiluistimiani, joiden kokeilu vei leipomisaikaani. Seuraavalla kakkukerralla sitten, ehkä.

Agilityesteitä aloin onneksi tehdä hyvissä ajoin edellisellä viikolla. Näitä kakkukoristeita oli erityisen mukava tehdä, onhan laji hurmannut meidät molemmat. Kaikkia esteitä ei yhteen kakkuun saa mahtumaan, mutta Mimmin suosikit putki ja A-este piti ehdottomasti olla mukana. Pussi puolestaan on edelleen hieman pelottava ja kepit vaativat jatkuvaa treenausta. Kaikki esteet tein marsipaanista ja osat liimasin yhteen elintarvikeliimalla. Kuorrutteeksi valitsin myös marsipaania, agilitykentän hiekkana toimi hyvin keksinmurut.Putki pätkähti poikki kokoamisvaiheessa...

A-este

pussi

muuri

Agilitykakku
kolme levykakkupohjaa
kostutus sitruunavichyllä

täyte:
11/4 prk lemon curdia
4 dl Flora vispiä
1 prk (200 g) sitruunatuorejuustoa
2 levyä (260 g) Pandan valkosuklaata

Täytettä varten sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Yhdistä suklaa, vispi ja tuorejuusto keskenään. Kostuta pohjalevy vichyllä, levitä ensin puolet lemon curdista ja sitten puolet täytteestä pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja täytteen päälle, kostuta, levitä curd ja loput täytteestä. Laita kolmas kakkupohja päällimmäiseksi ja kostuta vichyllä. Kakun kannattaa levätä jääkaapissa muutama tunti ennen kuorrutusta. Muista peittää esim. tuorekelmulla. 

kuorrutus:
vatkattua kermaa tai sokerikreemi marsipaanin alle
vihreää marsipaania
keksinmuruja hiekaksi
elintarvikeliimaa

Levitä kakun päälle joko kermavaahtoa tai sokerikreemi, jotta marsipaani pysyy paremmin paikallaan. Kauli marsipaani tomusokerin avulla levyksi ja asettele se kakun päälle. Käyttämällä useampaa väriä saat elävämmän pinnan ( ja reiät ym. virheet piiloon ). Asettele agilityesteet kakun päälle. Saatat tarvita elintarvikeliimaa niiden kokoamisessa. Ripottele keksinmuruja hiekaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti