lauantai 5. huhtikuuta 2014

Avokadojäätelö

Kun kotijäätelökausi on avattu, jätskiä tehdään, vaikka sää olisi miten talvinen. Viikonloppuna taivaalta on tullut räntää ja rakeita, mutta jätskikone pyörii! 

Kokeilussa olleen avokadojäätelön väri ainakin on keväisen vehreä. Maku hieman yllätti maistelijat, se muistutti enemmän mansikkaa kuin avokadoa. Itse tunnistin myös massaan lisätyn sitruunan hennon maun. Tekovaiheessa kokeilin nyt ensimmäistä kertaa paljon hehkutettua glukoosisiirappia. Glukoosisiirapin ansioista (tai sen takia) jäätelön rakenne oli todella pehmeän siirappimainen, jopa venyvä. Meidän maistelijaraatimme on selvästi kovemman jäätelön ystävä, eikä glukoosisiirapilla tehty jäätelö saanut heti ystäviä. Mielestämme jäätelöstä katosi se jokin, joka kuuluu vain kotijäätelölle. 

Jos siis olet pehmytjäätelön ystävä, kokeile ihmeessä. Me muut teemme tätä vaikkapa ihanan värin takia. Jäädytys onnistuu sekä jäätelökoneella että pakastimessa. 
Nonnan apulainen töissä.
Avokadojäätelö
4 kananmunan keltuaista
3 dl tomusokeria
1 dl laktoositonta kuohu- tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 avokadoa
1 dl glukoosisiirappia
1 sitruunan mehu

Kuori avokadot, poista kivet ja soseuta. Lisää sitruunamehu ja glukoosisiirappi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja  yhdistä siihen vaniljasokeri. Erottele keltuaiset ja vatkaa tomusokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä avokadosose ja keltuaisvaahto keskenään. Kääntele lopuksi seokseen kermavaahto.

Jäädytä massa jäätelökoneella tai kaada vuokaan ja laita pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti