perjantai 25. huhtikuuta 2014

Dublokakku

Pääsiäisen aikaan juhlittiin 1-vuotiasta Nuppua. Nuppu ja isosisko Tiitu tykkäävät kovasti leikkiä dubloilla. Tiitu rakentaa ja Nuppu maistelee palikoita. Synttärikakun aihe oli näin valmiina, dublokakku. Lisäksi tyttöjen äidin toiveena oli mahdollisimman värikäs kakku, joka olikin helppo toteuttaa värikkäiden massojen avulla. 

Dublot muovasin pääosin sokerimassasta. Käytin loppuun myös monta jämäväriä, joten osa dubloista on kaapin perukoilta löytynyttä marsipaania. Dubloja muovailin pikku hiljaa ja nyt jälkiviisaana ajattelen, että kaikki palikat olisi kannattanut tehdä yhdellä kertaa. Niin ne olisivat enemmän samankokoisia ja liimautuisivat paremmin yhteen. Kakun päällystin valkoisella vaahtokarkkimassalla ja täytteeksi valikoitui keväisen keltaista mangoa. Kostutukseen käytin mielestäni hassulta kuulostavaa uutuutta, mehumaitoa. Mango-vanilja mehumaito sopi kakkuun kuitenkin hyvin. 

Kakulle asetetut tavoitteet täyttyivät todella hyvin. Kakusta tuli hauskan värikäs ja dublot näyttivät dubloilta. 

























Dublokakku
pohja: neljän munan kakkupohja, paistettu neliövuoassa, vuoka leivitetty korppujauhon sijaan kookoshiutaleilla
kostutus: mango-vanilja mehumaitoa
täyte: 
2 prk mangososetta (á 125g Semper)
200 g mangotuorejuustoa
3 dl vispikermaa
150 g valkosuklaata (Panda)

Vatkaa kerma vaahdoksi, sulata suklaa. Sekoita kerma, tuorejuusto ja sulatettu suklaa keskenään. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä purkillinen mangososetta pohjan päälle. Levitä puolet kermatäytteestä mangososeen päälle. Asettele toinen pohjalevy, kostuta ja levitä mangosose ja loput kermatäytteestä. Nosta kolmas levy päälle ja kostuta. 

koristelu:
vispikermaa
valkoista vaahtokarkkimassaa
erivärisiä marsipaaneja ja/tai sokerimassaa

Dublot kannattaa muotoille hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät kuivua kunnolla. Levitä vaahtokarkkimassan alle vatkattua kermaa. Massa pysyy näin paremmin paikallaan. Kauli vaahtokarkkimassa tomusokerin avulla levyksi ja asettele se kakun päälle. Siisti reunat. Asettele dublot kakun reunoille. Kokoamisessa voi käyttää apuna elintarvikeliima.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti