maanantai 11. heinäkuuta 2016

Superhelppo jäätelö (ilman jäätelökonetta)

Aurinkoisen viikonlopun kunniaksi kävin mustikassa ja tein pitkästä aikaa jäätelöä. Olen edelleen hyvin kiintynyt pieneen jäätelökoneeseeni, mutta sillä pystyy tekemään jäätelöä kerrallaan hyvin pienen määrän. Myöskään glukoosisiirappikokeiluni eivät ole olleet maailman parhaita, joten Hesarista löytämäni helppo jäätelöohje oli kuin minua varten, jäätelöpohjaan kuuluu vain kaksi ainetta.



Jätin tuoreet mustikat tällä kertaa kokonaisiksi. Kivan näköistä, mutta syötävyyden kannalta ei paras ratkaisu. Vaikka jäätelö olisikin jo pehmeää, mustikat ovat edelleen jääkovia, eivätkä ne maistu jäisinä oikein millekään. Mustikat ym. marjat kannattaa siis survoa (tai vähintään pieniä paloiksi) ennen kuin ne lisää jäätelömassaan. 



Jäätelön perusohje
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
1 iso prk (0,33l) kuohukermaa

Laita kondensoitu maito ja kuohukerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on selvästi paksuhkoa. Kaada massa pakkasenkestävään astiaan (noin 1 l), peitä astia tuorekelmulla ja jäädytä noin viisi tuntia. 

Mustikkajäätelössä lisäsin jäätelömassaan 4 dl mustikoita, jotka siis kannattaa soseuttaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti