Jätin tuoreet mustikat tällä kertaa kokonaisiksi. Kivan näköistä, mutta syötävyyden kannalta ei paras ratkaisu. Vaikka jäätelö olisikin jo pehmeää, mustikat ovat edelleen jääkovia, eivätkä ne maistu jäisinä oikein millekään. Mustikat ym. marjat kannattaa siis survoa (tai vähintään pieniä paloiksi) ennen kuin ne lisää jäätelömassaan.
Jäätelön perusohje
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
1 iso prk (0,33l)
kuohukermaa
Laita kondensoitu maito
ja kuohukerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on selvästi
paksuhkoa. Kaada massa
pakkasenkestävään astiaan (noin 1
l ), peitä astia tuorekelmulla ja jäädytä noin viisi tuntia.
Mustikkajäätelössä lisäsin jäätelömassaan 4 dl
mustikoita, jotka siis kannattaa soseuttaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti