perjantai 11. lokakuuta 2013

Rocky Road

Leipomisen yksi ihanuus on siinä, että voi ilahduttaa perhettä ja ystäviä. Tai vaikkapa työkavereita. Heitähän sitä miehen lisäksi normiviikon aikana eniten tapaa. Arkena leipominen on aina oma juttunsa, arki-illan leipomuksen pitää olla nopea ja yksinkertainen toteuttaa. Rocky Road täyttää nämä ehdot hyvin, tämän simppelimpi ei ohje voi enää olla. Alkuperältään australialaiseen makeaan herkkuun voi käyttää kaapin perällä lojuvat pähkinät, rusinat, keksin loput ym. Suosittelen käyttämään tummaa suklaata. Se on kauniin väristä ja maitosuklaa on ainakin minun makuuni liian makeaa. Rocky Roadista saa helposti myös gluteenittoman, kunhan vain jättää keksit pois.

Perjantain herkku työkavereille.

Rocky Road
30 g voita
200 g tummaa suklaata, esim. Panda
60 g vaahtokarkkeja
60 g suolapähkinöitä
30 g keksejä, esim. Marie tai Digestive

Vuoraa pieni vuoka voipaperilla. Sulata voi ja suklaa. Kaada suklaata vuokaan ja ripottele päälle pähkinöitä, keksinmuruja, vaahtokarkin paloja, mitä kaapista sattuu löytymään. Kaada päälle uusi kerros suklaata. Päällimmäiseksi kerrokseksi voit jättää joko suklaan tai täytteitä. Laita vuoka jääkaappiin ja anna jähmettyä muutama tunti. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

Huom! Nämä ainekset sisältävät gluteenia. Jos haluat tehdä gluteenitonta Rocky Roadia, valitse Brunbergin tumma suklaa ja vaihda keksien tilalle esim. rusinoita.

6 kommenttia:

 1. Rocky Road -palat ovat kyllä ihan älyttömän hyviä! Itse tein niitä viimeksi pojan kaksivuotissynttäreille ja kävivät kyllä hyvin kaupaksi. Omaan satsiini tosin korvasin nuo keksit riisimuroilla.

  VastaaPoista
 2. Hyvin kelpasivat työpaikallakin :)

  VastaaPoista
 3. Tämä maistui taivaalliselta! Kiitos koko työporukan puolesta! :)

  VastaaPoista
 4. Olipa ihana päätös viikolle! Kiitos. Tätä pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Oi, näitä mun on jo pitkään pitänyt kokeilla! Jospa nyt joskus muistaisikin.

  VastaaPoista
 6. Myös popcornit sopivat hyvin joukkoon! Tein näitä Intiassa pikku-Mayan synttäreillä, ja kaikki tykkäsivät - vaikka sielläpäin makeat herkut ovat muuten aivan erilaisia kuin meillä.

  VastaaPoista