perjantai 18. lokakuuta 2013

Varsovan herkkuja

Leveitä paraatikatuja, raitiovaunujen kolinaa, korttelinkokoisia rakennuksia, kauniita puistoja, korkeita korkoja, edullisia kahvilakäyntejä, surullinen historia. Näihin sanoihin tiivistyy minun Varsovani.


 
 

Along this path of suffering and death over 300 000 jews were driven in 1942-43 from the Warsaw ghetto to the gas chambers of the nazi extermination camps.
Syyslomamatkakohteesta tiesin etukäteen juurikin tuon toisen maailmansodan aikaisen historian ja Chopinin. Ja näistäkin se positiivisempi asia eli Chopin syntyi oikeasti  Żelazowa Wolan kylässä noin 50 kilometriä Varsovasta länteen. Kirjojen ja elokuvien suurkuluttajalle Varsova oli kuitenkin helppo valinta.
 
 
Entä kannattiko käydä? Ehdottomasti. Varsova on sopiva muutaman päivän kaupunkikohde. Julkisella liikenteellä on edullista liikkua, shoppailijalle riittää kauppoja ja kotikondiittori saa uusia ideoita, sillä ruokailu ja kahvilakäynnit ovat suomalaisittain edullisia, kaksi yhden hinnalla. Ja mehän syötiin!

Strzalkowskilla nautiskeltiin reippaasti alle kymmenellä eurolla.
 



Paikallinen munkki eli paczki.
 
Tämä ihanuus maksoi 1,10 euroa.
Yhteensä kaksi cappuccinoa, kaksi munkkia ja leivos noin 7e.
Zurek on suosituin puolalainen keitto. Tässä versiossa makkaranpaloja, pekonia ja kananmunaa. Kyytipojaksi puolalaista olutta.

1 kommentti: