sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Suklaa-banaanitikkarit

Leipominen on minun tapani rentoutua. Uusien herkkujen suunnittelu ja leipominen vievät ajatukset pois työasioista. Otsarypyt siliää, kun jauhot pöllyää! Rentoutuminen on taattu, kun nonna ja pappa saavat vieraita ja tekijöitä on niin monta, että keittiö meinaa käydä pieneksi. Lauantaina herkuttelimme suklaa-banaanitikkareilla, jotka tehtiin porukalla keittiönpöydän ääressä. Valmiiden tikkareiden ulkonäkö poikkesi hieman ohjeesta, mutta hauskaa meillä oli. Ja suklaalevite oli hyvää.

Tähän pyrittiin.

Tässä osa lopputuloksesta.


Suklaa-banaanitikkarit
banaaneja
pähkinä-suklaalevitettä
kookoshiutaleita
grillitikkuja

Kuori ja puolita banaanit. Meillä osa banaaneista oli vieläkin pienempinä paloina. Työnnä grillitikut banaaneihin. Notkista pähkinä-suklaalevite mikrossa mahdollisemman juoksevaksi. Lusikoi seosta banaanien päälle samalla pyörittäen niitä. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Jäädytä banaanit pakastimessa noin 3 tuntia.

Meillä hankalimmaksi vaiheeksi osoittautui banaanien kuorruttaminen pähkinä-suklaalevitteellä. Banaanit luiskahtelivat irti tikuista. Levitteen kannattaakin olla mahdollisimman juoksevaa. Huomioi kuitenkin, että juokseva levite on tosi kuumaa!

Kuorruta banaanit pähkinä-suklaalevitteellä.

Ripottele kookoshiutaleita päälle.

Leipominen on kivaa!


3 kommenttia:

  1. "Rentoutuminen on taattu" :D "Rento" ei ehkä olisi mun sanavalintani mutta kivaa oli. :)

    VastaaPoista
  2. Työpäivään verrattuna erittäin rentoa touhua :)

    VastaaPoista