tiistai 1. lokakuuta 2013

Sinihomejuustojäätelö

Ruuan ja leipomisen ystävällä pitää kiirettä näin syksyisin, sillä oman leipomisen lisäksi pitäisi ehtiä katsoa kaikki tv:n ruokaohjelmat. Junior Master Chefistä oppii valtavasti, Koko Suomi leipoo nyt on ihan pakollinen leivontafriikille ja Kuppilat kuntoon Jyrki Sukula on muuten vain kiva. Sitten on nämä Gordon Ramsey - formaatit. Ramseytä voi halutessaan katsella ja kuunnella vaikka joka ilta. Mies pistää kuntoon niin hotellit kuin vankilatkin. Kuuluisin hänen ohjelmistaan lienee kuitenkin Hell's Kitchen, josta on nyt alkanut suomalainen versio. Chef Kemppaisen huutamista kuunteli hetken myös rautalampilainen Anssi ja mikä parasta, hän mainosti emäpitäjää t-paidassa ja pinsseissä. Hyvä Anssi!   

Suureksi yllätyksekseni Hell's Kitchen Suomi - ohjelman ensimmäisessä jaksossa oli toinenkin linkki Rautalammille. Kiinnostuin ohjelmassa mainitusta sinihomejuustojäätelöstä, etsin reseptin netistä ja huomasin, että Chef Kemppainen oli käyttänyt jäätelössään Peltola Blue- juustoa. Peltolan maitotila sijaitsee Rautalammilla ja heidän juustolansa naapurikunnassa Suonenjoella. Hyvä syntymäpaikkakuntani Rautalampi!
 

Peltola Blue-juusto osoittautui erittäin maistuvaksi. Jos pidät ranskalaisesta Roquefortista, pidät todennäköisesti myös Peltola Bluesta. Juustosta tehty jäätelö puolestaan oli mielenkiintoinen kokeilu. Juusto maistuu jäätelössä yllättävän paljon. Chef Kemppainen tarjosi jäätelöä briossin ja lakritsin kanssa. Itse voisin tarjota tätä joulun aikaan pipareiden seurana.

Sinihomejuustojäätelöä

Sinihomejuustojäätelö (ohje Sauli Kemppainen)
250 g kermaa
250 g punaista maitoa (3,5 prosenttista)
100 g sokeria
120 g keltuaisia
75 g Peltola-sinihomejuustoa

Lämmitä maito, kerma, sokeri ja keltuaiset kattilassa 85-asteiseksi. (Minulla oli apuna lämpömittari.) Siivilöi ja lisää murusiksi hienonnettu sinihomejuusto. Sekoittele ja anna juuston sulaa rauhassa massaan. Jäähdytä massa täysin kylmäksi ja aja se jäätelökoneella jäätelöksi. Itse puolitin ohjeen ja jäätelöä tuli noin 3 dl.


Peltola Blue maistuu myös argentiinalaisen Malbecin kanssa.


 

2 kommenttia:

  1. Katselin hetken tuota leipuri-ohjelmaa. Sinä kyllä pärjäisit taidoillasi tuossa joukossa hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Näiden kilpailujen aikaraja olisi mulle suuri ongelma. Tykkään tehdä rauhassa.

    VastaaPoista