sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Minttusuklainen mokkapalakääretorttu

Aiemmin leipomani mokkapalakääretorttu oli sen verran hyvää, että lähdin uusintakierrokselle. Täytteeseen tuli tällä kertaa mintun makua rouhituista Pätkiksistä ja kuorrutteenkin tein mokkapalatyyppisesti.

Kääretorttupohjassa on vehnäjauhoa, mutta pohjanhan voi leipoa myös pelkästä perunajauhosta. Pätkis-pussin kyljessä mainittiin, "saattaa sisältää vehnäjauhoa", joten aivan gluteenittomaksi kääretorttua ei tällä ohjeella uskalla luvata. Toisaalta, hyvää on varmasti ilman Pätkiksiäkin.

Ohje löytyi Hesarista.




Mokkapalakääretorttu
pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Leivo kääretorttupohja ja anna sen jäähtyä kunnolla.

mokkatäyte:
150g pehmeää voita
2½ dl tomusokeria
3/4 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
100g Pätkiksiä rouhittuna

Vatkaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakao ja kahvi nopeasti tasaiseksi seokseksi. Rouhi Pätkikset karheaksi rouheeksi ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte torttulevylle ja kääri napakalle rullalle. Laita jääkaappiin.

kuorrute:
50g voita sulatettuna
2 rkl vahvaa kahvia
3 dl tomusokeria
1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi kuorrutteeksi. Tasaa kääretortun päät terävällä veitsellä ja levitä kuorrute kääretortun pinnalle. Koristele strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti