sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Minttusuklaakeksit (munaton)

Pikkuleipiä (tai keksejä, kuinka vaan) tulee leivottua aika harvoin. Aika hassua, koska ne ovat yleensä hyvin helppoja ja nopeita valmistaa. Nämäkin minttusuklaakeksit leivoin vähän siinä sivussa, muiden keittiöaskareiden lomassa. 

Tällä kertaa minulla ei ollut pieniä apulaisia, mutta voisin kuvitella, että lapset tykkäisivät ainakin painella suklaarouhetta keksien päälle. Ohje on muutenkin niin helppo, että vähän isommat lapset osaavat tehdä koko homman itse. 

Alkuperäinen ohje on Kodin Kuvalehdestä 5/2018.






Minttusuklaakeksit (noin 50 kpl)
200 g voita
2 dl kermaa
2½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 ps (150g) Marianne crush-rouhetta
2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
+ koristeluun Marianne-rakeita tai esim. ranskanpastilleja rouhittuna

Sulata voi isossa kattilassa. Nosta liedeltä ja lisää kerma ja sokeria. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi.

Sekoita jauhot, karkkirouhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää taikinaan pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi.

Nostele lusikalla pieniä kekoja leivinpaperin päälle pellille. Jätä leviämisvaraa! Painele jokaiseen pikkuleipään karkkirouhetta koristeeksi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti