Pääsiäisenä jäi rahkapullat leipomatta, joten päätin korjata tilanteen tänä viikonloppuna. Perjantaina alkuillasta oli kummasti vielä virtaa pullataikinan vaivaamiseen, luulen jopa, että se toimi minulla siirtymänä viikonloppuun.
Rahkatäytteeseen lorautin sitruunamehua ja täytteen alle laitoin lusikallisen lemoncurdia. Suurimman osan pullista pakastin, muutaman jätin meille viikonlopuksi ja ne koristelin vielä valkosuklaaraidoilla. Kyllä maistuivat hyvälle tänään ulkoilmakahveilla takapihalla.
Sitruunaiset rahkapullat
½ litran pullataikina
täyte:
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
loraus sitruunamehua
rusinoita maun mukaan
+ lemon curdia
kanamuna voiteluun
valkosuklaata koristeluun
Valmista pullataikina. Pyöritä kohonneesta taikinasta pikkupullia ja anna kohota. Paina pulliin juomalasin pohjalla syvennys. Laita noin ½ teelusikallista lemon curdia ja ruokalusikallinen (riippuen pullien koosta) rahkatäytettä jokaiseen pullaan. Voitele reunat kananmunalla.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Koristele jäähtyneet pullat valkosuklaaraidoilla.
Tuo lemoncurd sopii varmasti täydellisesti tuonne alle! Ihanan näkösiä pullia! ♥
VastaaPoistaKiitos. Ainakin tällaisen sitruunafanin mielestä hyvin sopii :)
Poista