lauantai 10. maaliskuuta 2018

Mokkapalakääretorttu (gluteeniton, laktoositon)

Blogi päivittyy tällä hetkellä heikosti, talviurheiluun hurahtaneena leipomiselle ei ole juuri jäänyt aikaa. Harrastuksiin liittyen lupasin kuitenkin leipoa Jyväskylän Agility Teamin kisakahvilaan jotain gluteenitonta ja valitsin mokkapalakääretortun. 

Tätä on tehtävä myös kotiin, niin hyvää oli, kun laaduntarkkailun nimissä pienen palan maistoin. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä. Sen verran muutin ohjetta, että tein täytettä kaksinkertaisen määrän ja käytin sitä sekä täytteenä että kuorrutteena.


Mokkapalakääretorttu
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Leivo kääretorttu ja kumoa se sokeroidun paperin päälle. Anna jäähtyä.

täyte ja kuorrutus:
6 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
50 g laktoositonta voita sulatettuna
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 rasiaa (á 200g) laktoositonta, maustamatonta tuorejuustoa
strösseleitä/nonparelleja koristeluun

Keitä kahvi ja sulata voi. Yhdistä kaakao, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kahvista, voista ja tomusokeri-kaakaoseoksesta tasainen kuorrute. Notkista tuorejuusto eri kulhossa ja kaada kahviseos sekaan. Sekoita tasaiseksi. 

Levitä noin puolet täytteestä kääretorttulevylle ja rullaa torttu. Levitä loput kääretortun päälle. Koristele strösseleillä.

Säilytä viileässä.


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana! ♥ Nykyisin on niin monenlaisia versioita tästä kaikkien rakastamasta ikiklassikosta, että ei edes ehdi kokeilla kaikkia :D Itse tekisin myös ehdottomasti niin paljon tuota kuorrutetta, että riittää päällekkin, koska sehän se on kaikkein parasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, työ ja muut harrastukset haittaavat kovasti leipomista :). Alkuperäisessä ohjeessa on myös kuorrute, mutta hieman erilainen. Oikaisin hieman :)

      Poista