Taikina tehtiin yhdessä, nonna hoiti paistamisen ja Tiitu viipaloi koristeluun vaaditut banaanit voiveitsellä. Jokainen syöjä sai valita koristeet omaan pannariinsa. Tarjolla oli banaania, Nutellaa, minivaahtokarkkeja, mansikoita ja pensasmustikoita. Itse pannukakkutaikina ei ole makea, joten meidän mielestämme makeat täytteet sopivat näihin pannareihin hyvin.
Taikinasta tuli kuusi isoa (halkaisija 15 cm) pannukakkua. Pannarit ovat paksuja ja todella täyttäviä.
Nutellapannukakut
2 munaa
2 rkl sokeria
200 g ricottaa/ranskankermaa/mascarponea
3 dl maitoa
2 rkl voisulaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
tarjoiluun Nutellaa, banaania, marjoja
Raasta sitruunankuori, sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä ranskankerma (meillä oli mascarponea), maito, voisula ja sitruunankuori. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä kananmunavaahto, maitoseos ja jauhot taikinaan. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Paista pannarit lettupannulla.
Banaaniviipaleiden päälle kannattaa puristaa hieman sitruunamehua, jotta ne eivät tummu liikaa.
Näyttää niin herkulliselta. Pakko pistää testaukseen ku saadaan eka tää herkuttelukierre poikki. :D
VastaaPoistaEmma
Kokeile ihmeessä! Ja onnea uudesta perheenjäsenestä!
Poista