keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Nutellapannukakut

Kaupunkiimme avautui joku aika sitten Pannukakkutalo ja varsinkin neljävuotias Tiitu tykkäsi kovasti talon antimista. Kun postilaatikkoon kolahtaneesta Kotivinkki-lehden näytenumerosta löytyi hieman erilainen pannariohje, päätimme kokeilla kotipannukakkuja. 

Taikina tehtiin yhdessä, nonna hoiti paistamisen ja Tiitu viipaloi koristeluun vaaditut banaanit voiveitsellä. Jokainen syöjä sai valita koristeet omaan pannariinsa. Tarjolla oli banaania, Nutellaa, minivaahtokarkkeja, mansikoita ja pensasmustikoita. Itse pannukakkutaikina ei ole makea, joten meidän mielestämme makeat täytteet sopivat näihin pannareihin hyvin. 

Taikinasta tuli kuusi isoa (halkaisija 15 cm) pannukakkua. Pannarit ovat paksuja ja todella täyttäviä.





Nutellapannukakut
2 munaa
2 rkl sokeria
200 g ricottaa/ranskankermaa/mascarponea
3 dl maitoa
2 rkl voisulaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

tarjoiluun Nutellaa, banaania, marjoja

Raasta sitruunankuori, sulata voi.  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä ranskankerma (meillä oli mascarponea), maito, voisula ja sitruunankuori. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä kananmunavaahto, maitoseos ja jauhot taikinaan. Sekoita mahdollisimman tasaiseksi. Paista pannarit lettupannulla.

Banaaniviipaleiden päälle kannattaa puristaa hieman sitruunamehua, jotta ne eivät tummu liikaa.

2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta. Pakko pistää testaukseen ku saadaan eka tää herkuttelukierre poikki. :D

    Emma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Ja onnea uudesta perheenjäsenestä!

      Poista