torstai 16. heinäkuuta 2015

Murupusuja ja minivaahtokarkkeja

Murupusut ovat varmaan ensimmäisiä itsenäisiä leivontakokemuksiani ja aivan varmasti ensimmäinen karkkikokeilu. Hyviä muistoja on jäänyt, koska halusin tehdä näitä yhdessä Tiitun kanssa. Minun lapsuudessani murupusuihin ei laitettu koristeita, nyt koristelimme pusut minivaahtokarkeilla, joita toin tuliaisena Visbyn Icasta. 

Vaikka murupusut ovat aikuisen makuun tosi makeita, lasten suuhun ne näyttävät sopivan edelleen hyvin. Ohje on helppo, työvaiheita on vain muutama ja karkit jähmettyvät jääkaapissa nopeasti. 
Osa karkkimassasta jäähdytettiin levynä pellillä ja levy leikattiin suupaloiksi.Ohjetta kirjoittaessani koin yllätyksen, sillä olin ajatellut murupusujen olevan gluteenittomia. Käyttämäni riisimurot sisälsivät kuitenkin ohramallasta! Täytyy tarkistaa seuraavalla kauppareissulla, löytyykö koko rivin pituisesta murohyllystä yhtään gluteenitonta riisimuroa. 


Murupusut 
125 g kookosrasvaa
125 g tomusokeria
2,5 rkl makeuttamatonta kaakaojauhoa
1 tl vaniljasokeria
noin 9 dl riisimuroja

Mittaa riisimurot suureen taikinakulhoon. Lisää tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti, jotta riisimurot rikkoutuvat mahdollisimman vähän. Sulata kookosrasva ja lisää se riisimuroihin. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi massaa paperivuokiin tai levitä se levyksi voipaperin päälle pellille. Koristele halutessasi. Anna karkkien jähmettyä jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti