sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kuutiosalaatti

Lapsena opetettiin, että ruoalla ei saa leikkiä. Lautanen piti syödä tyhjäksi, ruoalla ei sotkettu, heitetty muita ruokailijoita tai sitä ei heitetty lattialle. Hyviä neuvoja edelleen. Onneksi toisenlainen ruoalla leikkiminen eli ruoan houkuttelevaksi tekeminen on nykyään jopa muodikasta, sillä suuri osa ruoan nautinnosta tulee sen ulkonäöstä.  

Näin kuutiosalaatin kuvan jossakin blogissa, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista. Kuva jäi mieleeni aurinkoisena ja houkuttelevana ruokakuvana, teki heti mieli maistaa kuvan salaattia. Niinpä omaa kuutiosalaattiani suunnitellessani valitsin mahdollisimman erivärisiä osia, en niinkään miettinyt niiden yhteensopivuutta. Lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, osat täydensivät hyvin toisiaan. Salaatista tuli niin kiva, että säästimme sen jälkiruoaksi ja nautimme kaikessa rauhassa viileän valkoviinin seurana.Kuutiosalaatti
esim. kurkkua, vesimelonia, fetaa, persikkaa.
päälle rouhittua mustapippuria ja loraus oliiviöljyä

Kuutioi salaattiainekset mahdollisimman samankokoisiksi paloiksi. Kokoa omaa silmääsi miellyttävä salaatti. Rouhi päälle mustapipuria ja lorauta oliiviöljyä. 

Huom! Nälkäisenä kuutiosalaattia ei kannata ruveta tekemään, minäkään en jaksanut näpertää kuin yhden kerroksen, sen verran aikaa kuutioiden tekeminen vie. Kuvista huomaa, että samankokoisten palojen tekeminen oli hankalaa, varsinkin puoliraa'asta persikasta kuutioita oli hankala tehdä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti