maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka

Puuttuvat pinjansiemenet ja sen seurauksena syntynyt auringonkukkapesto jäivät hivenen kaivelemaan. Oli pakko ottaa uusintakierros pestosta. Samalla tuli testattua tomaatti-mozzarellapiirakka.

Ah, mozzarellaa!


Ajatuksissani on pitkän aikaa pyörinyt tomaatti-mozzarellapiirakka. Mielikuvan alkuperä on todennäköisesti kotoisin Kinuskikissalta, mutta halusin tuunata alkuperäistä ohjetta mieleisekseni. Ensimmäiseksi halusin ohuemman, pitsamaisen, pohjan ja toiseksi halusin käyttää basilikaöljyn asemasta itsetehtyä pestoa. Piirakkapohjan tein suolaisten piirakoiden vakio-ohjeellani, mutta täytteeseen en tällä kertaa osaa antaa tarkkoja mittoja. Ladoin tomaatteja ja juustoja sopivalta näyttävän määrän. Siis paljon. Piiras on parasta lämpimänä.


Täytteessä punaisia ja oransseja minitomaatteja.

Tomaatti-mozzarella-pestopiirakka
valmista pesto

pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kylmää vettä

Mittaa voi ja jauhot monitoimikoneeseen tai sekoita ne murumaiseksi käsin kulhossa. Lisää vettä pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, tee myös pienet reunat. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin viisi minuuttia.

täyte:
mini- tai luumutomaatteja
mozzarellaa (noin 250g)
parmesaania

Halkaise pienet tomaatit, viipaloi mozzarella ja raasta parmesaani. Levitä pestoa esipaistetun pohjan päälle, muista jättää osa koristeluun. Ripottele parmesaania peston päälle. Asettele lopuksi tomaatit ja mozzarella, vuoka saa tulla melko täyteen. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Lusikoi pestoa lämpimän piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti