torstai 24. heinäkuuta 2014

Kasvistäytteiset kasvikset

Ruokakuntamme suosima kesäruoka on keveää ja värikästä, sen voi valmistaa grillissä tai sateen sattuessa uunissa. Kuitenkin suht' vähällä vaivalla niin isoja annoksia, että ruokaa riittää seuraavallekin päivälle. 

Tällä viikolla kesäruuan kriteerit täytti hyvin kasvistäytteiset kesäkurpitsat. Riisin seuraksi täytteeseen valikoitui uuden sadon yrttejä, porkkanoita ja sipulia, sekä (valitettavasti vielä ulkomaisia) parsakaalia ja paprikaa. Sekaan murusteltiin fetaa ja lopuksi lorautettiin reippaasti oliiviöljyä. Täyte on siitä hyvä, että sitä voi jatkaa seuraavana päivänä. Meillä jatketaan useimmiten herkkusienillä. Aiemmin olemme käyttäneet samaa ohjetta paprikan ja tomaatin täytteeksi. 


Juustoraastetta pintaan ja uuniin.




Sama ohje, mutta täytteessä on punasipulia ja herkkusieniä.







































Kasvistäytteiset kasvikset
täytettäviksi sopivat: kesäkurpitsa, paprika, isot tomaatit

oliiviöljyä 

täytteeseen esim.
irtonaista riisiä
yrttejä
sipulia
porkkanaa 
paprikaa
parsakaalia
herkkusieniä
murusteltua fetaa tai muuta juustoa
Emmental-raastetta 

Keitä riisi ohjeen mukaan. Yleensä riisiä tulee keitettyä aivan liian iso annos, joten kahden hengen annos riittää todennäköisesti hyvin. Koverra käyttämiesi kasvisten sisus pois. 
Pilko täytteen aineet mahdollisimman pieniksi, suuhun sopiviksi. Näin niitä ei tarvitse myöskään esikeittää. Sekoita keskenään riisi, täytekasvikset ja juusto. Lorauta täytteeseen reippaasti oliiviöljyä. Voit halutessasi lorauttaa pienen tilkan öljyä myös täytettävien kasvisten sisälle. 
Täytä kasvikset ja ripottele päälle vielä Emmental-raastetta. Paista joko grillissä tai uunissa (175-200 astetta) noin 30 minuuttia, kasvisten koosta riippuen.

Muita täytevaihtoehtoja löytyy täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti