sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Vohvelikupit

Vohvelikupit ovat kivaa vaihtelua tavan vohveleille. Meillä kupit täytettiin jäätelöllä ja marjoilla ja nautittiin hyvässä seurassa aurinkoisella terassilla.

Nopeita herkkuja kupit eivät kuitenkaan ole, minulla niiden matka taikinasta kahvipöytään kesti kaksi vuorokautta. En tiedä, oliko kostealla kesäsäällä osuutta, mutta kuivuminen vei yllättävän paljon aikaa. Paistamispäivänä kupit eivät pysyneet koossa ollenkaan, vasta seuraavana päivänä ne "kuppiutuivat". Vohvelikuppien ohje löytyi viime keväänä Kodin Kuvalehdestä.



Vohvelikupit (noin 10 kpl)
60 g huoneenlämpöistä voita
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2½ dl vettä

Vaahdota voi, muna ja kaksi ruokalusikallista vehnäjauhoja. Sekoita keskenään loput vehnäjauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää ne taikinaan. Kaada vesi taikinaan vähitellen koko ajan sekoittaen, mutta älä enää vatkaa. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta turpoamaan jääkaappiin yön yli.

lisäksi
1 dl vettä
rasvaa paistamiseen

Lisää taikinaan seuraavana päivänä yksi desilitra vettä ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista vohveliraudalla ohuita vohveleita. Vohveli saa jäädä vajaaksi, mutta yritä saada pyöreä muoto. Nosta kypsä vohveli kovettumaan juomalasin päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti