torstai 3. heinäkuuta 2014

Raakasuklaakokeilu

Raakasuklaapakkaus on odotellut kaapissa vuoroaan alkuvuodesta asti. Olen toki maistanut raakasuklaata jo aiemmin, mutta vasta nyt, heinäkuun viileillä keleillä, on ollut aikaa perehtyä tarkemmin tähän trendikkääseen herkkuun. 


Superfoodia? Alatason suklaat on tehty pakkauksen mukana tulleissa muoteissa.


Paketin mukana tulleessa Superfoodit-lehtisessä sanotaan mm. näin: "Kaikki maailman suklaa valmistetaan lähtökohtaisesti raaoista kaakaopavuista, mutta raaka-aineiden prosessointi korkeissa lämpötiloissa tuhoaa suuren osan alkuperäisen pavun arvokkaista rakenteista. Raakasuklaan valmistamisessa raaka-aineita ei missään vaiheessa kuumenneta. Näin suklaassa on jäljellä suuri määrä arvokkaita ainesosia."

Kaupan valmispakkaus sisälsi kaikki valmistamiseen tarvittavat osat, kuppeja ja goji-marjoja myöten. Valmistaminen oli todella helppoa, noudatti vain pakkauksen ohjeita. Hieman ihmettelen, miksi kookosöljy ja agavesiirappi piti sekoitusvaiheessa laittaa uuteen astiaan. Näin ainakin ohjeesta ymmärsin. Itse olisin sekoittanut siirapin suoraan kookosöljyyn ja säästänyt yhden astian.
Pakkauksessa oli mukana kahdeksantoista muottia/kuppia. Minulle raakasuklaakonvehteja tuli yli kaksikymmentä, kun käytin osaan suklaata pienempiä muotteja. Jäähdytin suklaat jääkaapissa, aikaa meni noin pari tuntia. Raakasuklaata kehutaan superfoodiksi, joka kaiken muun lisäksi sisältää runsaasti aivojemme toimintaan vaikuttavia ainesosia. Hieman totuttelua tämä terveellinen herkku kuitenkin vaatii, kovin isoa konvehtia ei kerralla saa alas. Makua on vaikea kuvailla. Raaka? Kokeilu oli hauska ja voin näitä uudelleenkin tehdä, mutta vielä tässä vaiheessa minun superfoodpisteeni menevät kotoisalle mustikalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti