sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kookosjäätelö

Vihdoinkin jäätelökelit! Kookosjäätelöä on nyt tehty kahteen kertaan ja voin varauksetta suositella, hyvää on. Paras palaute löytyi yllättävältä suunnalta. Vielä viime kesänä Ville Vallaton-tikut veivät voiton nonnan jäätelöistä, mutta nyt kookosjäätelö upposi 3-vuotiaalle Tiitulle hyvin. Nam!

Koristeena tummaa suklaata ja kookoshiutaleita.

Kakkoskierroksella lisäsin osaan kookosjäätelömassasta suklaarouhetta. Lopputulos muistutti yllättävän paljon alkuperältään italialaista stracciatella-jäätelöä. Toinen nam! Seuraavalla kerralla muistan (ehkä) myös koristella annokset. Nyt oli liian kiire nauttia.Koristeet unohtuivat, kun oli niin kiire nauttia jäätelöstä!

Kookosjäätelö (aineiden kannattaa olla mahdollisimman kylmiä)
1½ dl vispi- tai kuohukermaa
½ dl kookoskermaa
2 pientä kananmunan keltuaista
30-40 g (noin ½dl) sokeria
1 rkl sitruunanmehua
½ dl kookoshiutaleita

Yhdistä kermat ja vatkaa ne vaahdoksi. Laita kermakulho jääkaappiin odottamaan. Erottele keltuaiset, yhdistä ne sokeriin ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kookoskermavaahto ja muna-sokerivaahto keskenään. Lisää sitruunamehu ja kookoshiutaleet. Kääntele massa tasaiseksi ja jäädytä jätskikoneen ohjeiden mukaan.

Stracciatella-jäätelö
Lisää jäätelömassaan rouhittua tummaa suklaata. 

3 kommenttia:

  1. On kyllä ihana kun sä jaksat laitella ja kokeilla kaikenlaista, kunnioitan.

    VastaaPoista
  2. No kiitos. Sinulla taas on esteettistä silmää ja sen myötä kodin ja puutarhan laittamista. Mun uusin hankinta pihalle on agilitykepit...

    VastaaPoista
  3. Aah, varmasti hyvää. Täytyy jossain vaiheessa kokeilla.

    VastaaPoista