lauantai 26. heinäkuuta 2014

Mustikkakukko

Tällä viikolla käytiin naisporukalla mustikassa. Äitini salainen mustikkapaikka osoittautui loistavaksi, pensasmustikan kokoisia marjoja oli ilo poimia. Mustikoista leivottiin perinteisesti mustikkakukko, ehdoton suosikkini jo lapsuusajoilta.




Mustikkakukko
250 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
5 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5-7 dl mustikoita
2 rkl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin, sekoita jauhoseos taikinaan. Voitele korkeareunainen uunivuoka, vuoraa pohja ja reunat taikinalla. Jätä noin 1/3 taikinaa kanneksi. Sekoita sokeri mustikoihin ja kaada seos ruistaikinalla vuorattuun vuokaan. Tee lopusta taikinasta kansi. Pistele kanteen haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Huom! Mustikat ovat todella kuumia heti uunista otettuna. Malta jäähdyttää kukkoa noin puoli tuntia. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti