Pestoa siis tehtiin ja tällä kertaa siitä tuli auringonkukkapestoa, koska jemmatut siemenet eivät olleetkaan pinjansiemeniä. Väri hieman kärsi hailakoista auringonkukansiemenistä, mutta muuten ei haitannut ollenkaan. Pestolla marinoitiin kauden tuoreita kasviksia ja ne nautittiin grillatun lihan kanssa.
Pesto
1 ruukku basilikaa
1 dl auringonkukan/pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1-1½ dl oliiviöljyä
1 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria ja suolaa maun mukaan
Raasta parmesaani ja murskaa valkosipulinkynsi. Laita sauvasekoitinkulhoon pienemmäksi revityt basilikanlehdet, siemenet, valkosipuli ja osa öljystä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä pikkuhiljaa sekoittamisen aikana, kunnes seos on mieleistäsi. Lisää lopuksi juusto ja mausta.
Pestolla marinoidut kasvikset
esim. porkkanoita
kukkakaalia
parsakaalia
kesäkurpitsaa
erivärisiä paprikoita
sipulia
Pieni käyttämäsi kasvikset suuhun sopiviksi. Keitä kasviksia suolalla maustetussa vedessä noin pari minuuttia. Kasvikset kannattaa jättää al dente. Valuta kasvikset ja anna jäähtyä. Kaada pesto jäähtyneiden kasvisten päälle ja sekoita varovasti. Laita kylmään maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti