perjantai 30. tammikuuta 2015

Valkosipulietanat ja Peltola Blu

Viime viikonloppuna jännitti aika tavalla. Olin menossa peruskoulun luokkakokoukseen, jossa tapaisin ison joukon tuttuja ihmisiä vuosien takaa. Meitä oli kokoontunut liki kolmekymmentä samanikäistä (nuorekasta) luokkakaveria entiselle koulullemme. Paluu omalle yläasteelle olikin nostalgiaa täynnä, tuttuja paikkoja, muistoja ja paljon naurua yhdessä koetuille asioille. Hyvä, kun tuli lähdettyä.

Muistot ovat tulvineet mieleen vielä koko viikon ja mikäpä olisi parempi tapa fiilistellä omaa kotipaikkakuntaa kuin nauttia sieltä kotoisin olevaa ruokaa. Peltolan juustolan juustoja ja jäätelöitä en kykene tarpeeksi kehumaan, gourmeta ovat. Suosikkijuustomme Peltola Blue pärjää mille tahansa sinihomejuustolle. Peltolan herkkua voi nautiskella sellaisenaan mutta se sopii myös ruuanlaittoon ja leivontaan. Aiemmin olen kokeillut sinihomejuustojäätelöä ja tällä kertaa Peltola Blu pääsi etanoiden ja valkosipulin seuraksi. Etanapannullinen valkosipulietanoita sinihomejuustolla kyyditettynä on savolaisittain "meleko tuhti eväs", yhdestä pannullisesta herkuttelee helposti kaksi ruokailijaa. Juomaksi suosittelen kuivaa, hyvin viilennettyä valkoviiniä taittamaan ruoan rasvaisuutta.


Tuhtia herkkua.

Leipää ja valkosipulivoita, nam!


Valkosipulietanat 
etanoita, meillä oli säilykepurkista
valkosipulia
voita
sinihomejuustoa
parmesania
vaaleaa leipää

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet, ripottele murskaa etanapannun koloihin. Sekoita pehmeä voi ja loput valkosipulit tasaiseksi tahnaksi, laita nokare valkosipulivoita jokaiseen koloon. Huuhtele säilyke-etanat ja valikoi suuhun sopivat mukaan. Itse haluan syödä etanani yhdellä suupalalla, joten meillä suurimmat jäävät rannalle. Laita etanat pannuun, murustele vielä sinihomejuustoa koloihin ja lisää tarvittaessa valkosipulivoita. Kuorruta etanat parmesanraasteella. Paista 250 asteessa, kunnes juusto on saanut väriä ja rasva sulanut kunnolla. 

Nauti vaalean leivän ja valkoviinin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nämä näyttävät todella herkullisilta! Kai minunkin olisi luovuttava etanaennakkoluulostani ja kokeiltava...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse etanat ei maistu juuri millekään, nopealla nielaisulla alas :)

      Poista