perjantai 2. tammikuuta 2015

Perunaletut


Blogivuosi hurahti nopeasti ja se piti sisällään monia hienoja leivonta- ja ruokakokemuksia. Mieleeni ovat jääneet erityisesti irlantilaiset ruuat sekä itsetehdyistä herkuista erilaiset jäätelöt ja lapsille tehdyt täytekakut. Lasten kakkuja on aina niin mukava toteuttaa! Myös tälle vuodelle on suunnitteilla jo kaikenlaista, juuri nyt on työn alla Tiitun 4-vuotiskakku. Neiti toivoo kirjakakkua, jonka kirjojen ystävä nonna mielellään leipoo. 

Mutta vielä viime vuoteen ja vuoden vaihtumiseen. Perinteistä aattoillan ruokapöydässä olivat mäti, sipuli ja smetana, uutta blinit korvanneet isot perunaletut. Nämä gourmet-perunaletut ovat hieman työläämpiä kuin tavalliset, perunamuusin jämistä tehdyt, mutta eivät ollenkaan niin aikaa vieviä kuin blinit. Viinisuosituksena Cava.


Hyvää uutta vuotta 2015!


Perunaletut (6kpl halkaisijaltaan n. 12 cm:n lettua)

300 g jauhoisia perunoita
2 kananmunaa
½ dl perunajauhoja
1 dl ruokakermaa 
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Paseeraa (eli puserra siivilän läpi) perunat kuumina. Anna paseeratun perunasoseen jäähtyä hetki. 

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. 

Lisää perunan joukkoon keltuaiset, ruokakerma ja suola. Siivilöi perunajauho mukaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.

Paista kuumalla pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti