sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Jouluinen Rocky Road

Iski sitten joulustressin kuluneella viikolla. Sata hommaa tekemättä, huonosti nukuttuja öitä ja hirveä väsymys. Niinpä ei auttanut kuin unohtaa kaikki epäolennainen ja uppoutua leivontahommiin. Kaksi annosta joulutorttuja plus joulukarkit ja mieli olikin jo paljon parempi, ainakin hetkeksi. 

Nimesin nämä joulukarkit Rocky Roadiksi, kun en muutakaan nimeä keksinyt. Idea ainakin on mielestäni sama kuin edeltäjässään. Sekoitin sulatettuun suklaaseen pähkinöitä ja Punnitse & Säästä- kaupasta ostettuja kuivattuja marjoja. Joulun kunniaksi koristelin palat vielä valkosuklaalla. 

Jouluiset suklaanamit on helppo ja nopea tehdä vaikka joululahjaksi. Namit voi tehdä suoraan myös pieniin muffinivuokiin, jolloin säästyy leikkaamiselta ja ne on helpompi paketoida lahjaksi.






Jouluinen Rocky Road
noin 200 g tummaa suklaata (tarkista gluteenittomuus tarvittaessa)
noin 2 dl pähkinöitä
noin 150 g kuivattuja marjoja

koristeluun valkosuklaata (tarkista gluteenittomuus)

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paloittele/murskaa pähkinät valmiiksi. Itse käytin cashew-pähkinöitä, ne pystyy pienentämään keittiöveitsellä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää pähkinät ja kuivatut marjat sulaan suklaaseen, sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunipellille, muotoile haluamasi paksuinen levy. 

Koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla. Jäähdytä levyä kylmässä vähintään tunti. Leikkaa jähmettynyt levy paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti